Aktualności

Uczestniczyliśmy w szkoleniu: Rola inkubatorów przetwórstwa lokalnego w rozwoju gospodarki i wzmacnianiu rynków zbytu w oparciu o dobre praktyki działania inkubatorów w Polsce i Europie LGD Światowid

Strona glówna / Aktualności / Uczestniczyliśmy w szkoleniu: Rola inkubatorów przetwórstwa lokalnego w rozwoju gospodarki i wzmacnianiu rynków zbytu w oparciu o dobre praktyki działania inkubatorów w Polsce i Europie LGD Światowid

Szkolenie dot. inkubatora kuchenny 1

13-02-2017

Dnia 8 lutego br. dwóch przedstawicieli naszego LGD brało udział w szkoleniu dotyczącym tworzenia i roli inkubatorów przetwórstwa lokalnego, które odbyło się w Małachowie Szemborowicach, gdzie taki inkubator działa już od roku 2015. Prowadzone jest ono przez LGD Światowid działające na tamtejszym obszarze. W szkoleniu brali udział przedstawiciele LGD z całej Polski, którzy zainteresowani są utworzeniem inkubatora w ramach realizacji swojej Lokalnej Strategii Rozwoju. Na spotkaniu, które prowadzonym przez Prezesa LGD Światowid – Panią Katarzynę Jórgę oraz Panią Olę Gajos dowiedzieliśmy się o najczęstszych problemach napotykanych podczas realizacji inwestycji jaką jest inkubator kuchenny. Dodatkowo mieliśmy okazję zapoznać się z funkcjonowaniem inkubatora oraz obejrzeć jego pomieszczenia. Pani Kasia zwróciła obecnym szczególną uwagę na przepisy sanitarno-epidemiologiczne, które są trudną kwestią dotyczącą utworzenia inkubatora. Całość spotkania przebiegła sprawnie, pomimo pojawienia się wielu pytań technicznych dotyczących utrzymania inkubatora i organizacji jego funkcjonowania.


wiecej zdjęć:

Gminy członkowskie:
1 2 2 3 4 5 6 7 8
Strona główna  |  Leader - Nabory  |  Realizowane projekty  |  Aktualności  |  Stowarzyszenie  |  Gminy  |  Fotorelacje  |  Kontakt  |  Komunikaty  |  Cookie

zrozumiałem X
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce cookie.