Dzień Kobiet chlebem pachnący

13/03/2020
Dzień Kobiet chlebem pachnący

Okazuje się, że Dzień Kobiet można świętować nie tylko w kinie czy restauracji, ale także… na warsztatach kulinarnych! W piątek 6 marca przestrzeń Inkubatora Kuchennego w Krwonach wypełnił wyjątkowy zapach prawdziwego chleba, a to za sprawą wizyty pań z Koła Gospodyń Wiejskich z miejscowości Długie w powiecie kolskim.

Naszych gości powitała Prezes Fundacji ze Smakiem Magdalena Ciołek, która przybliżyła im ideę funkcjonowania fundacji i inkubatora. Następnie gospodynie pod czujnym okiem Arlety Jakubowskiej poznały tajniki wypieku chleba na zakwasie – od zarobienia ciasta, poprzez jego ponowne wyrobienie i włożenie do łubianek, aż do wyjęcia gorących bochenków z pieca i ich degustacji. W międzyczasie panie mogły uczestniczyć w procesie tłoczenia i pasteryzacji naturalnego soku z jabłek, a nasza dietetyk Kinga Andrzejewska pokazała, że wypiekany przez nas chleb jest znacznie zdrowszy niż wiele sklepowych produktów mających w składzie rozmaite konserwanty i ulepszacze.

Każda z gospodyń na zakończenie wizyty otrzymała okazały, jeszcze gorący bochen chleba i świeżo wytłoczony, pyszny sok z jabłek. Panie były pod dużym wrażeniem wyposażenia Inkubatora Kuchennego i brały bardzo aktywny udział w warsztatach.

Dziękujemy na odwiedziny, fantastyczną atmosferę i polecamy się na przyszłość !

  • DSC_0027
  • DSC_0032
  • DSC_0104
  • DSC_0111
  • DSC_0075
  • DSC_0118
  • DSC_0085
  • DSC_0055
  • DSC_0006
  • DSC_0121
  • DSC_0138
  • DSC_0154
  • DSC_0155
  • DSC_0232
  • DSC_0230
  • DSC_0240
  • DSC_0163
  • DSC_0253
  • DSC_0258
  • DSC_0248
  • DSC_0290
  • DSC_0312
  • DSC_0317
  • DSC_0285