WARSZTATY Z DZIKIEJ KUCHNI

10/10/2021
WARSZTATY Z DZIKIEJ KUCHNI

W ramach projektu „Korzenie i skrzydła” zostały przeprowadzone warsztaty botaniczno – kulinarne pt. „Dzika kuchnia”, które poprowadziła Pani Małgorzata Kalemba Dróżdż – autorka książek o tematyce przyrodniczo-kulinarnej: „Pyszne chwasty”, „Jadalne kwiaty”, „Smakowite drzewa”, „Różane przepisy”, „Kwiatowa uczta” i innych. Laureatka nagrody AIG PRIX Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, autorka bloga „Trochę Inna Cukiernia”, doktor biochemii, wykładowca akademicki.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014 - 2020 - Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Strona prowadzona przez Turkowską Unię Rozwoju - T.U.R.
w ramach operacji, której celem jest wspieranie lokalnego rozwoju na obszarach wiejskich, Europa inwestująca w obszarach wiejskich. Operacja współfinansowana jest ze środków
Unii Europejskiej w ramach poddziałania "Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji" w ramach działania
"Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER".