W dniu 24 października 2018 r. mieliśmy okazję uczestniczyć w bardzo ciekawym szkoleniu zorganizowanym przez Fundację ze Smakiem pn.: Promocja i marketing produktów spożywczych, które poprowadził dla nas Pan Wojciech Lewandowski założyciel Impresariatu Kulinarnego, mający na swoim koncie dziesiątki przeprowadzonych warsztatów kulinarnych, organizator Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku. Pan Wojtek z entuzjazmem i zaangażowaniem podzielił się z nami swoją pasją i wiedzą między innymi na temat potęgi lokalnej marki kulinarnej, wskazał nam najsilniejsze kulinarne marki lokalne – przykłady z Polski i ze świata oraz przedstawił jak skuteczne wprowadzać na rynek i promować produkty lokalne.
Wszystkie omawiane podczas szkolenia tematy mają wyposażyć nas – osoby zainteresowane powstaniem Inkubatora Kuchennego w Krwonach w niezbędne informacje, by w przyszłym roku podjąć działania celem wypracowania, a następnie wprowadzenia na rynek naszego lokalnego produktu, z którego mógłby zasłynąć nasz obszar i z którego sprzedaży mogliby czerpać korzyści nasi mieszkańcy.
Szkolenie zrealizowane zostało w ramach projektu Fundacji ze Smakiem pn.: Wdrożenie innowacji w zakresie utworzenia Inkubatora Kuchennego na obszarze działania LGD Turkowska Unia Rozwoju – T.U.R. dofinansowanego ze środków PROW na lata 2014
– 2020, Poddziałanie 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”.