Szanowni Państwo,
niniejszym mamy przyjemność zaprosić na warsztaty pt.: CUD NATURY – KISZONKI I FERMENTACJE, którego celem jest zapoznanie się z tajnikami i właściwościami kiszonek oraz nabycie praktycznych umiejętności ich przygotowania. Warsztaty przeprowadzi dla Państwa Pan Aleksander Baron Szef kuchni i restaurator, współgospodarz programu Widelcem po mapie na antenie Kuchni+. Przez kilka lat prowadził autorską restaurację Solec 44 w Warszawie. Znany z zamiłowania do polskiej kuchni, lokalnych, wysokiej jakości – produktów i nieanalnego łączenia smaków. Na nowo odkrywa dawne receptury i składniki, stale eksperymentując i zaskakując. Autor książki Kiszonki
i fermentacje oraz licznych artykułów o kuchni polskiej na łamach „Kukbuka” i „Zwierciadła”. Współautor książek: Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści oraz Między wódką a zakąską.
Warsztaty odbędą się w dniach 7-8 listopada br. w godzinach od 11.30-17.30 w Sali Konferencyjnej Inkubatora Przedsiębiorczości w Turku, ul. Jedwabnicza 4.
Zapraszamy także do udziału w pokazie kiszenia kapusty, moderowanym przez Pana Aleksandra Barona, w którym odzwierciedlone zostaną dawne obrzędy i obyczaje związane z kiszeniem kapusty na naszych terenach. Pokaz zorganizowany zostanie w Wiejskiej Zagrodzie w Rogowie na terenie
gm. Przykona w dniu 8 listopada o godzinie 17.30.
Osoby zainteresowane udziałem w niniejszym przedsięwzięciu prosimy o dokonywanie zgłoszeń
na załączonych Kartach Zgłoszenia (najpóźniej do dnia 6 listopada do godz. 12.00. W przypadku zgłoszenia udziału w warsztatach, prosimy o zabranie ze sobą słoika oraz warzyw/owoców, które chcielibyście Państwo ukisić i zabrać z sobą do domu). O zakwalifikowaniu na liście obecności decydować będzie kolejność zgłoszeń na podstawie karty zgłoszenia. Osoba odpowiedzialna za przygotowanie i realizację szkolenia Magdalena Ciołek tel. kontaktowy 63 289 36 57, e-mail [email protected]